12 maanden gerijpt in Amerikaanse eiken vaten en daarna gedurende ten minste 24 maanden gerijpt op fles.
In de eerste week van september wordt de Merlot geplukt, in de tweede week de Syrah en in de derde week de Cabernet Sauvignon. De druiven worden bij zonsopgang met de hand geoogst , dus de druiven worden op het wijngoed verwerkt met de ochtenddauw nog erop.
Deze wijn wordt verwerkt zonder chemische toevoegingen en met zeer lichte filtering, waardoor er natuurlijke sedimenten, die de zuiverheid en integriteit garanderen, aanwezig zijn. Deze wijn moet daarom gedecanteerd worden.
De kleur is intens kersenrood met paarse schakeringen.
Zeer hoge intensiteit, de neus heeft hints van vanille en geroosterde hout, met verder de kruidigheid van peper, balsamico, kers en pruim.
De mond is zeer mild met kruidige en fruitige accenten, goede structuur met zoete tannines waarin volume en zachtheid opvallen. Aanhoudende afdronk met vanille, toast, kersen en specerijen.
Een heerlijke wijn bij ham, stoofschotels, wild, rood vlees, blauwe of scherpe kazen en foie gras.
Land |
Spanje |
Gebied |
Somontano |
Druivensoort |
Merlot, Syrah, Cabernet sauvignon |
Kwaliteit |
DO Somontano |
Alcohol percentage |
14 % vol. |
Wijnhuis |
Sers |
Jaar |
2013 |
Kleur |
Intens kersenrood met paarse schakeringen. |
Bewaartijd |
12-14 jaar |
Drink temperatuur |
16-18 oC |
Smaak |
Droog |
Inhoud |
0,75 L |
Afsluiting |
Kurk |
Allergenen |
Bevat sulfieten |