100% natuurlijke vinificatie, zonder toevoeging van gist, sulfieten of oenologische producten.
De druiven worden ontsteeld voordat ze in vaten gaan. Dagelijks overpompen tijdens maceratie.
De spontane, langzame gisting duurde 3 weken. Een deel van de Syrah werd gerijpt in terracotta potten, het andere deel in eiken vaten. Tangentiële filtratie vóór het bottelen wat de stabiliteit van de wijn garandeert.
Zeer open, zeer expressieve, muntachtige neus. Origineel fruit, heerlijke frisheid. Volle mond met tonen van chocolade en
zoethout. Verder lichte wildtonen in de neus. Frambozen en een vleugje Turks fruit. Het wordt echt beter naarmate het opengaat en ontspant in het glas. Een must om te decanteren. Een geur van heemstwortels en seringen. Een fascinerende wijn.
Land |
Frankrijk |
Gebied |
Languedoc |
Druivensoort |
80% Syrah, 20% Grenache Noir |
Gerijpt |
Een deel van de Syrah werd gerijpt in terracotta potten, het andere deel in eiken vaten |
Alcohol percentage |
13,5% vol. |
Wijnhuis |
Domaine Cailhol Gautran |
Jaar |
2020 |
Kleur |
Robijn rood |
Bewaartijd |
5 - 8 jaar |
Drink temperatuur |
16-18 oC |
Smaak |
Droog |
Inhoud |
0,75 L |
Afsluiting |
Kurk |
Allergenen |
Bevat sulfieten |
Awards |
|