Sugar Loaf Wines is opgericht in 2004 door de toen 23-jarige Kate. Na haar studie wijnbouw en oenologie aan de Lincoln University verhuisde Kate naar Marlborough en ging aan het werk. In 2007 deed zich de mogelijkheid voor om een wijngaard en een niet meer gebruikte appelciderfabriek te kopen. Op het ogenblik bestaat het bedrijf uit 26 ha wijngaarden en een speciaal gebouwde wijnmakerij. De 26 hectare wijngaarden zijn de thuisbasis van enkele van de oudste wijnstokken in Marlborough, die prachtige Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir en Riesling produceren. De wijngaard is zorgvuldig onderverdeeld in beheerblokken die specifiek zijn voor bodemtype, wijnstokleeftijd en karakter.
Afkomstig van de laagblijvende oude wijnstok Chardonnay in een van de warmere delen van de wijngaard. De druif wordt met de hand geoogst en van de steel ontdaan voordat hij heel voorzichtig wordt geperst. Vervolgens wordt de most gedurende 12 uren in grote Franse eikenhouten vaten vergist. Het roeren van de droesem na de gisting vindt wekelijks plaats gedurende 6 maanden en de wijn ondergaat daarna een 100% malolactische gisting.
Aroma's van perzik en witte bloemen worden aangevuld met een prachtig afgerond smaakpalet van boterachtige, rijke vanille-eikenaroma's.
Land |
Nieuw Zeeland |
Sub gebied |
Marlborough |
Druivensoort |
Chardonnay |
Alcohol percentage |
13,5 % vol. |
Wijnhuis |
Sugar Loaf Vineyards |
Jaar |
2018 |
Kleur |
Helder geel |
Bewaartijd |
6 - 8 jaar |
Drink temperatuur |
8-10 oC |
Smaak |
Droog |
Inhoud |
0,75 L |
Afsluiting |
Schroefdop |
Allergenen |
Bevat sulfieten |