Sugar Loaf Wines is opgericht in 2004 door de toen 23-jarige Kate. Na haar studie wijnbouw en oenologie aan de Lincoln University verhuisde Kate naar Marlborough en ging aan het werk. In 2007 deed zich de mogelijkheid voor om een wijngaard en een niet meer gebruikte appelciderfabriek te kopen. Op het ogenblik bestaat het bedrijf uit 26 ha wijngaarden en een speciaal gebouwde wijnmakerij. De 26 hectare wijngaarden zijn de thuisbasis van enkele van de oudste wijnstokken in Marlborough, die prachtige Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir en Riesling produceren. De wijngaard is zorgvuldig onderverdeeld in beheerblokken die specifiek zijn voor bodemtype, wijnstokleeftijd en karakter.
Een frisse en elegante witte wijn met aroma's van citrus, mango en tropische fruit in de mond. De smaak is rijk en breed met een goed uitgebalanceerde zuurgraad.
Land |
Nieuw Zeeland |
Sub gebied |
Marlborough |
Druivensoort |
Sauvignon blanc |
Alcohol percentage |
13 % vol. |
Wijnhuis |
Sugar Loaf Vineyards |
Jaar |
2020 |
Kleur |
Helder geel |
Bewaartijd |
2-4 jaar |
Drink temperatuur |
8-10 oC |
Smaak |
Droog |
Inhoud |
0,75 L |
Afsluiting |
Schroefdop |
Allergenen |
Bevat sulfieten |