De druivenstruiken staan in klei-kalksteenbodem tussen 150 en 200 meter boven zeeniveau. Blend van traditionele Minervois-druivensoorten: Syrah en Grenache. De druiven worden op traditionele wijze ontsteeld en gevinifieerd. 3 tot 4 weken maceratie, voorzichtige extractie door dagelijks overpompen. Granaatrode kleur, neus met tonen van vers zwart fruit, gastronomische mond voor een soepele wijn met ronde tannines
Land |
Frankrijk |
Gebied |
Minervois Languedoc |
Druivensoort |
Grenache en Syrah |
Gerijpt |
in stalen vaten |
Alcohol percentage |
14,5% vol. |
Wijnhuis |
Vignoble Puy |
Jaar |
2023 |
Kleur |
Granaat rood |
Bewaartijd |
4 - 5 jaar |
Drink temperatuur |
16-18 oC |
Smaak |
Droog |
Inhoud |
0,75 L |
Afsluiting |
Kurk |
Allergenen |
Bevat sulfieten |
Awards |
Gouden medaille Concours des Vins "Terre de Vins" 2023 |