Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
De Chardonnay is een van de bekendste witte druiven ter wereld. Het valt niet mee om te beschrijven hoe hij smaakt. Hij kan verschillende gezichten hebben. Chardonnay zonder houtrijping en uit koele klimaten is knisperend fris en slank. In warmere klimaten kan Chardonnay vette, goudgele wijnen geven met uitbundige aroma's van tropisch fruit en vanille.
Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw was de Chardonnay buiten Bourgogne en Champagne nauwelijks aangeplant. De 'Chardonnay tsunami' is pas daarna op gang gekomen. Vooral in de Nieuwe Wereld. In de jaren negentig was het al de meest aangeplante witte druif in Californië en Australië.
Elke wijnmaker die mee wilde tellen moest een fatsoenlijke Chardonnay kunnen maken. En omdat de wijnmakers uit de Nieuwe Wereld graag met vette letters de naam van de druif op de fles zetten, werd Chardonnay een wereldmerk.
Het is niet onbegrijpelijk dat juist de Chardonnay zo populair is geworden. Het is een sterk plantje dat de wijnmaker zelden in de steek laat. Hij is van nature vrij neutraal van smaak en niet te zuur. In de kelder kan de wijnmaker er allerlei kanten mee op. Slanke witte wijnen uit stalen tanks, 'vette' versies, gefermenteerd in eikenhouten vaten, mousserende wijnen... de Chardonnay leent zich overal voor. In het Oostenrijkse Burgenland weten ze er zelfs prachtige edelzoete wijnen van te maken.